Przyjęcia świąteczne

Magia zimy i cudowny aromat świątecznych dań – marzenie każdej gospodyni domowej. Nie jesteśmy specjalistami od pogody, ale potrawy przygotowujemy wyśmienite…

Proponowane menu:

Wigilia


Przekąski:

  • Karp po żydowsku
  • Pstrąg wędzony z musem z awokado
  • Sakiewki z łososia wędzonego z sosem kaparowym
  • Karp faszerowany w galarecie
  • Terrina z łososia
  • Ryba po grecku
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem
  • Śledź w oleju
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Rolada ze szczupaka z surimi z kraba
  • Sandacz pieczony z musem warzywnym
  • Bułeczki koktajlowe

 

Dania:

  • Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kapelusze borowików w cieście
  • Łosoś faszerowany zapiekany w cieście francuskim
  • Kluski z makiem i bakaliami
  • Kapusta wigilijna
  • Pstrąg pieczonym ziołach
  • Kergulena w temperze ziołowej

 

 

Wielkanoc


Przekąski:

  • Jaja garnirowane wędzonym łososiem
  • Jaja garnirowane szynką konserwową i kiełkami rzodkiewki
  • Jaja garnirowane pastą pieczarkową
  • Jaja garnirowane pastą tuńczykową i zielonymi oliwkami z papryką
  • Roladki z łososia wędzonego z musem śmietankowym
  • Schab faszerowany figą
  • Galaretka z kurczaka z brokułami
  • Pasztet ze śliwką
  • Pasztet z drobiu z migdałami
  • Śledzie z cebulką, jajem i zielonym groszkiem
  • Deska mięs pieczonych z sosem chrzanowym
  • Schab z figą pieczony w tymianku
  • Sery z przerostem białej pleśni z sosem śliwkowym
  • Sery z przerostem niebieskiej i zielonej pleśni z sosem winogronowym
  • Pasta jajeczna z ziołami
  • Pieczywo, masło, sos tatarski, chrzan, ćwikła

 

Sałatki:

  • Sałatka brokułowa z pomidorami i jajkiem
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z sosem majonezowym
  • Sałatka wiosenna z rzodkiewką, świeżym ogórkiem i szczypiorkiem
  • Sałatka z tuńczyka
  • Sałatka jajeczna z kiełkami lucerny , brokule i rzodkiewek
  • Sałatka z kurczaka po florencku
  • Sałatka nicejska z jajkiem przepiórczym

 

Dania:

  • Kurczak po polsku faszerowany jajkiem
  • Szynka pieczona w sosie borowikowym
  • Pieczona biała kiełbasa podana z sosem chrzanowym
  • Barszcz biały z chrzanem, szynką i jajem
  • Schab po kijowsku
  • Kruczenki ukraińskie z cebulnikami

 

Jesteśmy otwarci na Państwa pomysły podczas sporządzania menu.

świąteczne
Kontakt

Catering-Arkadia
Piotrowice 94 B

tel. + 48 600 415 711

catering@dworekarkadia.pl

tel. +48 602 713 720

tel. +48 600 811 791

Realizacja: evosoft