Catering weselny

W tym szczególnym dla Państwa dniu najważniejsza jest wspaniała zabawa i wyśmienite dania oraz trunki. Dzięki naszej profesjonalnej organizacji przeżyjecie Państwo niepowtarzalny wieczór pełen wrażeń i atrakcji. 

Proponowane menu:

Dania gorące:

  • Rosół królewski z kołdunami
  • Roladka wieprzowa + ziemniaki opiekane + mix sałat z salsą verde
  • Pałki z kurczaka na sposób chiński z ryżem jaśminowym
  • Udziec płonący z ziemniakami opiekanymi białymi kiełbaskami parzonymi
  • Barszcz  czerwony z pasztecikiem z mięsem

 

Przystawki zimne:

  • Półmisek mięs pieczonych + dekoracja z własnych wędlin
  • Befsztyk tatarski serwowany przez szefa kuchni na Sali w czasie przyjęcia
  • Golonka faszerowana z sosem chrzanowym
  • Tym baliki drobiowe
  • Polędwiczka po francusku
  • Roladka z łososia wędzonego z kremem twarożkowym
  • Śledzie z cebulką
  • Sałatka caprese
  • Jajko w szynce na sałatce jarzynowej
  • Sałatka grecka


Deser:

  • Panna cotta z sosem jeżynowym


Dodatkowo:

  • Fontanna czekolady z founde owocowym
  • Fontanna orzeźwiającego ponczu
  • Drink bar z pokazem barmańskim
  • Wyspa owocowa
  • Słodkie lustra deserowe
  • Ciasto na stole deserowym

 

Wesele Plenerowe

Dania gorące:

  • Rosół królewski z makaronem i kołdunami
  • Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym, szyszki ziemniaczane, sałata winegret  
  • Przekładaniec z warzywami i zapiekanym serem
  • Strogonoff


Grill:

  • karczek
  • filet z kurczaka
  • biała kiełbasa
  • kaszanka
  • pieczone ziemniaki
  • cukinia
  • pieczywo
  • sosy
  • sałata vinegrette
  • ogórki kiszone

Desery:

  • Grenadyna
  • Lody sorbetowe

Przystawki:

  • pasztet ze śliwką
  • carpaccio z buraka czerwonego z salsą verde i parmezanem
  • polędwiczka wieprzowa w sosie frencz
  • roladka z łososia wędzonego sera twarogowego i suszonych pomidorów
  • marynowane pomidorki cherry z mozzarellą
  • tapenada oliwkowa serwowana z  grzankami
  • vitello tonnato górka cielęca w sosie tuńczykowym
  • sałatka caprese z grillowanym bakłażanem i pomidorkami cherry

 

Przyjęcie Weselne Wersja Premium

Dania serwowane 1 porcjowo dla każdego gościa:

  • Sałatka z pieczonymi krewetkami black tiger w maśle cytrynowym i dresingiem z granata
  • Zupa frutti di mare z pomidorkami cherry i białym wytrawnym winem
  • Filet z polędwicy wołowej w sosie burgundzkim  z rosti ziemniaczanymi i sałatą vinegre miodową
  • Torcik wieprzowy zapiekany z bakłażanem pomidorem fetą , na sałacie salsą verde

 

Deser:

  • Gruszka amaretto Ala dworek arkadia

 

Deska pieczonych rozmaitości mięsnych serwowana przez Szefa kuchni wprost dla gości:

  • rostbef wołowy
  • górka cielęca
  • szynka wieprzowa w skórze pieczona
  • podudzia drobiowe marynowane w curry
  • białe kiełbaski
  • ziemniaki pieczone w mundurkach
  • sos rozmarynowy na czerwonym winie
  • ogórki małosolne kiszone lub konserwowe

 

Stół szwedzki:

  • Różycki z wędzonego łososia z rakami i krewetkami w sosie ogórkowo- kaparowym
  • Vitello tonnato górka cielęca w sosie tuńczykowym
  • Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami parmezanem i św. bazylią
  • Sałatka francuska z jajkami przepiórczymi , krewetkami , i wątróbka drobiową
  • Warzywa grillowane z serem bałkańskim
  • Tapenady oliwkowe



Dania na stole:

  • Faszerowane pstrągi
  • Tradycyjne mięsa pieczone marynowane w świeżych ziołach
  • Tatar z wołowiny i koniny przyrządzany w trakcie imprezy
  • Śledzie marynowane w białym winie z kaparami i oliwkami
  • Mini caprese



Dodatkowo:

  • Lustra słodkości
  • Wyspa owocowa
  • Fontanna czekolady
  • Drink bar z pokazem barmańskim w trakcie przyjęcia

 

Jesteśmy otwarci na Państwa pomysły podczas sporządzania menu.

boks obrazek 1
Kontakt

Catering-Arkadia
Piotrowice 94 B

tel. + 48 600 415 711

catering@dworekarkadia.pl

tel. +48 602 713 720

tel. +48 600 811 791

Realizacja: evosoft